Новини

«Їжа, що згуртовує»: запрошуємо до обговорення про соціальну співпрацю задля харчової безпеки в Україні

20.09.2022

24 вересня 2022 року Програма розвитку ООН в Україні спільно з українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком, одним із ініціаторів внесення борщу до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, співзасновником ресторану «100 років тому вперед» та мережі «Інші», а також із простором міського садівництва та городництва у Львові «Розсадник» запрошують відвідати подію «Їжа, що згуртовує».


Розвиток міських ініціатив продовольства, потребу в локальних харчах та соціальну згуртованість обговорюватимуть представники/-ці громадських організацій, закладів громадського харчування та органів місцевого самоврядування, а саме:

  • Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів
    Львівської міської ради; 
  • Ілля Єременко, дослідник рішень із продовольчої безпеки Лабораторії інноваційного розвитку ПРООН;
  • Анжеліка Зозуля, cпівзасновниця «Розсадника», координаторка проєктів ГО“Плато”;
  • Євген Клопотенко, український шеф-кухар, співзасновник ресторану «100 роківтому вперед» та мережі «Інші»;
  • Павло Андрусик, експерт із розвитку сільського господарства,всеукраїнської ініціативи «Сади перемоги»;
  • Любов Максимович, голова ГО «Жіночі перспективи».
  • Наталія Чоловська, голова ГО «Екоттера».

Війна в Україні – це глобальний виклик, який створює дисбаланс в усіх сферах життя. Забезпеченість продовольством потребує конкретних кроків у екологічному, соціальному та економічному  напрямках. Зокрема, й підтримки локальних ініціатив, що можуть задовольнити запити навіть відносно невеликих груп населення. Культура міського садівництва та городництва потребує розбудови мережі партнерств із зацікавленими сторонами. 

То як сформувати стійкі місцеві партнерства? Що потрібно для того, аби організувати міський сад-город? Як подібні ініціативи сприяють інтеграції внутрішньо переміщених осіб? І що потрібно для того, аби масштабувати рішення у сфері харчової безпеки?

Про це і не тільки поговоримо 24 вересня о 15:00.

Подія буде цікавою для тих, хто вже активно впроваджує ініціативи з поширення харчової безпеки в Україні або тільки починає знайомитися з цієї темою; представникам/-цям закладів харчування та соціально відповідального бізнесу, громадських організацій, місцевого самоврядування та іншим.

Реєстрація на подію за посиланням. Кількість місць на локації обмежена.